În prezent, fermierii trebuie să vorbească un limbaj digital

E bine sau nu, dar tehnologiile inteligente și digitalizarea sunt viitorul nostru care se întâmplă acum și dacă vrem să rămânem pe piață, trebuie să ne adaptăm.

   American Farm SchoolPhoto provided by AFS

American Farm School (AFS) nu este doar un institut educațional din Salonic (Grecia), ci este, de asemenea, o fermă de cercetare care își propune să demonstreze metode agricole durabile care sunt viabile din punct de vedere economic  și ecologice.  

Ferma are o divizie de păsări, horticultură, divizie de produse lactate, cramă și krinos Olive Center, care produce produse premium vândute pe piața liberă. Ferma servește drept bază pentru implementarea de noi soluții inovatoare și este principalul facilitator de inovare din regiune. Astăzi am vorbit despre industria 4.0 și aplicația sa în agricultură cu experții de seamă din AFS Dr. Ilias Kalfas, un agronom cu o specialitate în protecția plantelor și dr. Evdokia Krystallidou, expert în crestera animalelor și director asociat al Biroului de  managementul al programelor strategice. 

Cum ați ajuns la ideea soluțiilor bazate pe industria 4.? 

– Academia noastră agricolă a fost întotdeauna deschisă ideilor noi și a încercat să urmeze tendințele și cerințele economiei reale. Pe de altă parte, ne uităm continuu la ce are nevoie ferma noastră, cum se poate îmbunătăți eficiența și calitatea acesteia. bine sau nu, dar tehnologiile inteligente și digitalizarea sunt viitorul nostru care se întâmplă acum și dacă vrem să rămânem pe piață, trebuie să ne adaptăm. Începem întotdeauna cu un concept și întotdeauna dezvoltam idei despre cum să-l realizăm într-un mediu digital. – În cele din urmă, avem întotdeauna nevoie de senzori, tehnologii IoT și analize de date. (Acum AFS are 15 stații meteorologice complet automatizate, rețeaua LoRa – rețea de telecomunicații IoT din nordul Greciei, acoperind 2,2 milioane de hectare de teren și o monitorizare digitală a animalelor ). Aici puteți afla mai multe despre proiectul LoRA: 

Unul dintre proiectele noastre recente este o inițiativă agricolă inteligentă în cadrul programului pentru agricultură inteligentă. Ideea proiectului este  de a stimula transferul de tehnologie în agricultura greacă. De exemplu, inițiativa include instalarea de dispozitive de monitorizare a terenului de telemetrie în diferite părți ale țării, care vor contribui substanțial la procesul decizional al producătorilor, de ex. determinarea nevoii de irigații și / sau a cantității de apă pentru irigații. Aceste dispozitive vor fi conectate la cloud pentru a trimite informații în timp real despre o varietate de parametri ai solului. Informațiile sunt accesibile atât prin intermediul unui computer, cât și prin dispozitive inteligente și sunt prezentate într-un format ușor de utilizat prin hărți. Mai multe detalii aici:  http://smartfarminginitiative.gr 

– Vorbind despre cerințe, puteți numi abilitățile cheie necesare pentru implementarea cu succes a Industriei 4.0? 

 În primul rând, trebuie să ne amintim că implementăm tehnologii pentru a nu fi la modă, ci pentru a le folosi. Prin urmare, este foarte important să puteți interpreta datele obținute de senzori. În prezent, fermierii, pe lângă faptul că sunt fermieri, trebuie să vorbească un limbaj digital și să poată face o prognoză și să pună în aplicare acțiuni bazate nu numai pe experiență, ci și pe interpretările datelor senzorilor.  

În al doilea rând, un expert industrial în agricultură trebuie să înțeleagă că ferma face parte din rețeaua mai mare și, prin urmare, gândește sistematic și strategic. De asemenea, este important să fii un bun jucător de echipă și să te poți adapta rapid la schimbări. 

Comunicarea are, de asemenea, o mare importanță. Deoarece munca devine din ce în ce mai interdisciplinară, inginerii, membrii tehnici și fermierii trebuie să lucreze împreună și să comunice între ei. Am observat că destul de des experții, fermierii și consultanții vorbesc despre același lucru, dar nu se înțeleg. Prin urmare, este, de asemenea, de o mare importanță să poți explica lucrurile tehnice într-un mod ușor, astfel încât fermierii fără o experiență tehnică profundă să poată înțelege conținutul și utilizarea software-ului aplicat 

– Ce credeți,   este un curs de e-learning un instrument bun pentru dobândirea abilităților tehnice? 

Da și nu în același timp. Când vine vorba de fermierii vârstnici, care abia pot folosi computerele, au nevoie de o abordare față în față mai personalizată, cu formare în grupuri mici de 2 sau 3. Dar când vorbim despre tinere generații și consultanți, software, este o modalitate excelentă de a dobândii cunoștințe. Și credem că acest curs   online  INDEX-Industrial Expert sau recentul nostru proiect NEXTFOOD, ambele axate pe studii de caz practice, contribuie la tranziția crucială către o economie mai durabilă.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube